• български
  • English

За нас


Венера Козметикс, лидер на пазара за оригинални парфюми, е съвременна и модерна фирма за продажба и дистрибуция на маркова парфюмерия. Основана през далечната 1992 година като една от най-старите парфюмерии в град Пловдив, Венера Козметикс ООД се е превърнала през годините в основен дистрибутор на световноизвестна, качествена маркова парфюмерия и селективна козметика на българския пазар. Нашата основна фирмена цел е да предоставим на своите клиенти най-доброто и професионално обслужване на възможно най-ниските цени, не само в България, но и в цяла Европа. Нашата мисия е да ви предоставим най-новото, най-модерното и най-актуалното от света на оригиналната маркова парфюмерия, като ви потопим в свят на изящни ухания с нашите качествени, 100% оригинални продукти.


Навигация:  Екип  |  История  |  Клиенти  |  Транспорт и дистрибуция  |  Кариери  |  Социална отговорност


Екип

Нашият мотивиран и висококвалифициран екип от професионалисти ще Ви предостави компетентно и експертно обслужване, отговарящо на вашите високи изисквания за качество. Ние винаги сме се стремели да подбираме само най-добрите, най-подготвени и най-перспективни кандидати за дадена позиция, за да покрят високите ни стандарти на качество и успешно да допринесат за устойчивото развитие на фирмата.

Запознайте се с част от нашия екип:


История

През 1992 година в град Пловдив отваря врати първият парфюмериен магазин на „Венера Козметикс“ на малката уличка „Георги С. Раковски“, а фирмата е основана като „ЕТ Венера“. Тогава, освен парфюми, магазинчето предлага и селективна козметика, продукти за коса и тяло, както и различни подаръчни продукти за мъже и жени.

3 години по-късно отваря врати и първият склад на фирмата, като с него стартира фирмената търговия на едро и дистрибуция в по-голямата част на страната. По този начин “Венера Козметикс” се налага като сериозен дистрибутор на маркова парфюмерия и козметика на българския пазар. През същата година фирмата променя името си на “Венера Козметикс ООД, което е запазено и до днес.

1998 година е паметна за “Венера Козметикс”. Тя мести своята складова база на бул. Марица 130, където оперира и до днес. Освен това изгражда дистрибуцията на марки като: Henkel, P&G, Unilever, Malizia, Constance Caroll, за първи път в Южна България и налага продуктите им на пазара. Следва представителство за Южна България на марки като Лореал и Гарниер и включването на маркови парфюми към стоките, които „Венера Козметикс“ предлага. Това е и времето с най-широк обхват на дистрибуция на фирмата. С 5 фирмени буса те успяват да разширят значително дистрибуторската си мрежа из цялата страна и обслужват над 300 обекта из цяла Южна България.

Първият официален фирмен уебсайт е създаден през 1999 година в момент, когато все още никой в България не е чувал за Google, а Facebook даже не е бил заплануван. Тя е една от първите фирми с мрежа от няколко компютъа и специализирана складова програма в България.


2001 година също може да се отбележи като паметна в историята на фирмата. Това е годината, в която тя отваря 2 луксозни магазина за оригинална маркова парфюмерия и козметика в центъра на град Пловдив (срещу общината). По-големият от тях е обявен за „Най-добрата парфюмерия в Пловдив“ и намира място в Топ 5 на най-луксозните парфюмерийни магазини в България, според редица водещи фирми и марки като Everet, La Prairie, Revlon и други.

През 2002 година “Венера Козметикс вече разполага с 6 фирмени магазина, сред които обекти в Приморско и на ключови улици в Пловдив, добре изградена дистрибуторска и търговска мрежа в цяла Южна България и части от Северна България, както и с екип от над 30 отдадени служители, които допринасят за утвърждаването на компанията като надежден източник за маркова парфюмерия.

Следват трудни моменти за фирмата, които обаче й помагат да намери истинската си посока и измести фокуса си към това, в което е най-добра. Затова и можем да кажем, че 2011 година също е много важна за развитието на Венера Козметикс – тогава тя се фокусира и специализира именно в марковата парфюмерия.

А в края на годината фирмата фокусира изцяло своята дейност върху нуждите и желанията на клиента като стартира и своя първи официален онлайн магазин – fragrances.bg. По този начин тя успява да достигне и предостави своите услуги на всички свои клиенти като прави доставки и до най-малките и отдалечени населени места в България. Към момента fragrances.bg е един от утвърдените и популярни онлайн магазини за маркова парфюмерия в България.

През 2013 година е извършен цялостен редизайн на уебсайта и онлайн магазина и така предлага съвременен, по-модерен дизайн, по-бърза работа и по-лесна за ползване платформа с много нови функционалности и възможности. Тогава и магазинът е определен като сайт No.1 в категорията „парфюми“, според Google.bg.

През 2014 година фирмата създава и един от първите (и към момента най-подробни) блогове за маркова парфюмерия. Блогът е мястото, където потребителите могат да намерят подробна, интересна и разнообразна информация от парфюмерийния свят. Той често бива обновяван със статии, разкриващи различни нюанси от света на парфюмите – от любопитни факти, до информация за различните ароматни нотки, парфюми и известни парфюмеристи – това е и още един начин, по който Венера Козметикс показват на своите клиенти дългогодишния си опит, откритата си политика и приоритети си. Посредством работата в блога се събужда и идеята за издаване на книга, свързана с марковите парфюми. В средата на 2016 година тя става реалност. „Парфюмите от А до Я“ е първата българска книга, посветена на изключително комплексния, пъстър и интересен парфюмериен свят, която Венера Козметикс разпространява и безплатно онлайн.

През 2017 година пуснах гръцката версия на нашия онлайн магазин за маркови парфюми venera.gr, а през 2018 пуснахме нашия румънски онлайн магазин pafumation.ro. Онлайн магазинът ни разполага и с английска версия, която е предназначена за цяла Европа и успешно достига до нови клиенти и се налага и на чуждестранния пазар.

Клиенти

”Венера Козметикс” се слави с безупречна репутация, за което гарантират хилядите ни доволни клиенти от България и чужбина, като се стремим да подобряваме и усъвършенстваме нашите услуги съобразно световните стандарти за качество и новите технологии.  Благодарение на дългогодишния ни опит, богатия ни асортимент и доказания професионализъм, ние обслужваме успешно парфюмерии, аптеки, онлайн магазини, складове, търговци на едро и на дребно в цялата страна, както и в много европейски държави.


Car

Транспорт и дистрибуция

Фирмата разполага със собствен транспорт, но работи и с водещите куриерски компании в страната, което позволява поръчките Ви да достигат до Вас възможно най-бързо и надеждно – още на следващия работен ден. Фирмата разполага с богат избор от над 2000 различни артикули, които са налични в собствен логистичен център, а информацията за наличностите се актуализира автоматично, позволявайки ни да предоставяме на клиентите си винаги най-актуалните и атрактивни продукти на пазара.


Кариери

career

Ние се стремим да осигурим възможности за развитие и качествена работна среда за нашите служители. В момента Венера Козметикс НЯМА отворени работни позиции. Можете да проверявате за кариерните възможностите, които имаме ТУК.


Социална отговорност

Години наред фирмата ни има имидж на социално отговорна компания, която винаги се е стремяла да отговаря на най-високите национални и международни стандарти за етика. Като етична и коректна компания, ние спонсирираме и подкрепяме много спортни и благотворителни инициативи, благотворение на които се стимулира развитието на младите хора и деца в неравностойно положение в България. Многократно сме получавали награди за спонсорство, насърчаване и развитие на спорта от Национално движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче“ Пловдив. Също така подкрепяме и младежките организации „AIESEC Plovdiv“, „JCI Plovdivи „Младежки Глас – Пловдив“, както и сме инициатор на благотворителни инициативи като „Да стоплим детските сърца“.

 

 mladejki glassport-za-vsichki JCI Plovdiv Logo