• български
  • English

Венера Козметикс празнува своята 25-та годишнина

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

парфюми

Навършването на 25 години често не е толкова паметно. Да, вече си на четвърт век, но не получаваш автоматични „привилегии“, както при навършването на 18 или 21 години, да речем.

Тази година ние ставаме на 25. Сега можем да кажем – това, което получаваш, когато ги навършиш, е самоувереност, смелост, искреност и много, много благодарност.

Самоуверени сме заради многогодишната ни практика, по-смели сме на база на придобития опит, държим на искреността и коректното отношение, защото смятаме, че те са една от причините за успеха, и сме пълни с благодарност. Към вас. Всички вие, които ни подкрепяхте и избирахте през всички тези години – благодарим ви! Без вас нищо от това нямаше да бъде реалност!

Вижте кратък обзор на най-любимите ни и важни моменти от 25-годишната ни история:

венера козметикс

През 1992 година отворихме първия парфюмериен магазин „Венера Козметикс“ в град Пловдив. Тогава всичко започна със селективна козметика, продукти за коса и тяло, различни подаръчни продукти за мъже и жени, и разбира се, парфюми.


3 години след старта магазинът се нуждаеше от допълнително място и през 1995 година отворихме вратите на първия склад на фирмата. С него стартира и фирмената търговия на едро и дистрибуция в по-голямата част на страната. През същата година фирмата промени името си на “Венера Козметикс”ООД.

През 1998 година изместихме складовата си база на бул. „Марица“ №130, където оперира и до днес. В този период изградихме дистрибуцията на марки като Henkel, P&G, Unilever, Malizia, Constance Caroll за първи път в Южна България и наложихме продуктите им на пазара. Създадохме представителство за Южна България на марки като Лореал и Гарниер и включихме маркови парфюми към стоките, които „Венера Козметикс“ предлагаше.

Това е и времето с най-широк обхват на дистрибуция на фирмата. С 5 фирмени буса обслужвахме над 300 обекта из цяла Южна България.

Първият официален уебсайт на фирмата беше създаден през 1999 година, а през 2001 година отворихме два луксозни магазина за оригинална маркова парфюмерия и козметика в центъра на град Пловдив. По-големият от тях е обявен за „Най-добрата парфюмерия в Пловдив“ и намира място в Топ 5 на най-луксозните парфюмерийни магазини в България.

През 2002 година “Венера Козметикс” вече разполагаше със шест фирмени магазина, както и с екип от над 30 отдадени служители.

Последваха някои трудни моменти за фирмата, което за щастие, вместо да разклати успехите на фирмата ни, ни помогна неимоверно много да намерим своята посока и да изместим фокуса си към това, в което сме най-добри. Именно затова можем да кажем, че 2011 година също е изключително важна за историята ни. Тогава Венера Козметикс се специализира именно в марковата парфюмерия и насочи изцяло фокуса си към това..

Не след дълго стартирахме своя първи официален онлайн магазин - fragrances.bg. Към настоящия момент fragrances.bg е един от най-успешните и предпочитани онлайн магазини за маркова парфюмерия в България, като тепърва започваме да предлагаме версии за европейския пазар.

През 2013 година извършихме цялостен редизайн на уебсайта и онлайн магазина, за да предложим съвременен, по-модерен дизайн, по-бърза работа и по-лесна за ползване платформа с много нови функционалности и възможности. Тогава и онлайн магазинът ни е определен като сайт No.1 в категорията „парфюми“, според Google.bg.

През 2014 година фирмата създава и един от първите (и към момента най-подробни) блогове за маркова парфюмерия. Посредством работата в блога се събуди и идеята за издаване на книга, свързана с марковите парфюми.

В средата на 2016 година „Парфюмите от А до Я“  става реалност. Тя е първата българска книга, изцяло посветена на пъстрия  и интересен парфюмериен свят. Все още можете да я откриете абсолютно безплатно онлайн.

Не можем да пропуснем да споменем и нашия YouTube канал, където можете да откриете изключително полезни видеоклипове, чрез които да се потопите максимално в ароматния свят на парфюмите.

Благодарим, че бяхте и продължавате да бъдете до нас! А ние от своя страна обещаваме, че оттук нататък предстоят още по-светли дни и ароматни преживявания.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn