• български
  • English

Венера Козметикс през 2014 година – обзорен доклад за дейността на фирмата

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Обзорен доклад за дейността на Венера Козметикс през 2014

След края на всяка година идва време и за равносметка, оценка и извличане на поуки, но също така нови планове за новите 365 дни. Във Венера Козметикс 2014-та бе белязана като година на промени, преструктуриране и оптимизиране на работни процеси във фирмата. Въпреки тези дейности, 2014 бе една изключително успешна година, през която успяхме да подобрим визията, мисията и целите на Венера Козметикс, да спечелим много нови клиенти и последователи, както и да подобрим значително качеството на нашето обслужване.

kakvo-novo-2014

Нова визия и много нови функции в онлайн магазин fragrances.bg

След месеци на усилена работа на 16 март стартирахме новата версия на онлайн магазина ни - fragrances.bg.  Благодарение на тази сериозна техническа крачка, сайта е вече по-бърз, по-удобен и по-лесен за използване, а потребителското преживяване е съобразено с най-новите тенденции и технологии. С новия модерен адаптивен дизайн, сайта вече се отваря, през всяко едно мобилно устройство без никакви проблеми. Също така платформата предлага възможност да плащане с дебитна, кредитна карта, epay и Paypal. Сайтът вече е снабден и със защитен SSL (Secure Socet Layer) сертификат, който осигурява шифрована връзка между сървъра и клиентския браузър, за да осигури сигурност за личните данни на клиентите ни. Благодарение на това, потребителите могат да пазаруват през Facebook, без дори да напускат социалната мрежа. Също търсенето на парфюми е доста улеснено посредством различни филтри - по категории, марки, цени, ароматни групи и наличности. През цялата 2014 година нашия онлайн магазин бе посетен от близо 290,000 потребители, отново бе No. 1 в Google.bg за търсене в категорията „парфюми“, което само доказва качеството и популярността на уебсайта.

Нов корпоративен уебсайт

Първият фирмен уебсайт на Венера Козметикс е създаден през далечната 1999 година и обновен десет години по-късно. Затова през 2014 решихме да създадем нова по-модерна визия и дизайн. В корпоративния уебсайт вече има много по-богата информация за фирмата, 22-годишната ни история, екипа ни, дейностите, както и актуални новини.

Блог за парфюми

Поради липсата на качествени статии на български език, свързани с парфюмите, ние решихме, че е редно да споделим нашите познания и да синтезираме наличната информация за марковите парфюми. След дълго търсене на качествено съдържание, в края на месец март ние пуснахме собствен блог, в който да публикуваме най-интересните, най-популярните и най-актуални новини и новости от света на марковите парфюми. В блога ще намерите различни съвети, ревюта, информация за парфюмеристи, за аромати, както и интересни факти за парфюмерийната индустрия, като цялата информация е изцяло авторска. Блогът разполага с над 40 статии с на български, които са преведени и на английски език.

Можете да посетите нашия блог на следния адрес: https://fragrances.bg/blog

Лятна стажантска програма 2014

През лятото на 2014 година се проведе първата специализирана 3-месечна стажантска програма, в отдела по онлайн търговия и маркетинг във Венера Козметикс. Стажантската програма прие 6 амбициозни  студенти от различни пловдивски университети, като им предостави възможност  да упражнят, да надградят и развият своите знания и умения в сферата на маркетинга, информационните технологии и графичния дизайн. Стажантите имаха възможност да видят и да разберат как работи една съвременна българска фирма, като имаха на разположение ментори от Венера Козметикс, които им помагаха през целия им престой.

Вижте мненията на стажантите и менторите за лятна „стажантска програма Венера Козметикс 2014“.

Нови работни места

През 2014 година към семейството на Венера Козметикс се присъединиха 3 нови попълнения. Дългогодишният графичен и уеб дизайнер – Лазар Босаков, бе първото ново попълнение към екипа на фирмата, който изцяло подобри визията на фирмата ни. След успешното завършване на „стажантска програма Венера Козметикс 2014“, студента по „Софтуерни технологии и дизайн“ - Иван Абаджиев се присъедини към отдела по онлайн търговия за постоянно във фирмата. Към края на годината, всестранно развития Добромир Милчев, се присъедини към екипа на Венера Козметикс, вземайки отговорния пост – системен администратор на нашия онлайн магазин.

Нов административен софтуер

Посредством въвеждане на ново съвременно и иновативно административно софтуерно решение през тази година, фирмата успя да оптимизира някои от процесите си, предоставяйки на клиентите си по-качествено и по-ефективно обслужване. Благодарение на това си нововъведение, всички продукти в онлайн магазина fragrances.bg се актуализират автоматично и вече около 90% от поръчките пристигат още на следващия работен ден, в сравнение със 74%, преди да въведем тази промяна. Също така въведохме опцията за предварителна поръчка „pre-order”, или продукти, които очакваме да бъдат в наличност в период от 2 до 5 работни дни.

Повече информация за оптимизирането на дейността във Венера Козметикс, може да намерите тук.

Социална отговорност

Като социално отговорна фирма, и през 2014-та Венера Козметикс спонсорира и подкрепи няколко локални инициативи, каузи и спортни събития на местни младежки организации:

  • 01.03.2014 Безплатен семинар по предприемачество „Първи стъпки в бизнеса“ – JCI Plovdiv
  • 06.05.2014 Национален крос „Свети Георги“ – Движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“ Пловдив.
  • 10-11.05.2014 Двудневен форум „Be a Leader“ – AIESEC Bulgaria
  • 01 и 07.06.2014 Спортни събития за деца и възрастни – Движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“ Пловдив.
  • 06.09.2014 Мемориален маратон „Съединение“ – Движение „Спорт за всички“ „Мама, татко и аз, баба, дядо и внуче“ Пловдив.
  • 13.09.2014 Национално състезание „Функционален фитнес 2014“ – Сдружение „Младежки глас“ - град Пловдив.
  • 29.11.2014 Безплатен семинар по предприемачество „Първи стъпки в бизнеса 2“ – JCI Plovdiv.

Какво ни предстои през 2015 година

Венера Козметикс винаги се стреми да следва най-актуалните тенденции и да прилага най-новите технологични решения. Иновативният подход и отдадеността към клиентите са залегнали дълбоко в корпоративната мисия на фирмата. През 2015 година, Венера Козметикс ще продължи да оптимизира вътрешнофирмените процеси, с цел предоставяне на по-бързо, по-ефективно и по-качествено обслужване за своите клиенти. Основна цел през годината ще бъде да предостави по-голям асортимент от стоки и по-голямо разнообразие от марки, а цените отново ще бъдат възможно най-ниски за крайния потребител.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn